Welkom - Les Bergeries
Les Abricots Les Abricots Les Abricots Les Abricots

Les Bergeries

Een verblijf op les Bergeries in de Allier is een belevenis; gewekt worden door de vele zangvogels en genieten van de geuren en kleuren van wilde bloemen.U kunt er echt tot rust komen en urenlange wandel-en fietstochten maken in dit gebied van bossen, meren, zonnebloemvelden en pittoreske dorpjes. Deze zijn gelegen te midden van weilanden met eeuwenoude eiken en waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.....
Het is er kindvriendelijk, gemoedelijk en na een heerlijke sportieve of culturele dag......een heldere sterrenhemel tot diep in de nacht...We heten u van harte welkom…….en nodigen u uit om dit te komen beleven!!
- Corrie v.d. Kerkhof -


cerises

Het Maison des Cerises,

uit 1884, is een echt familiehuis en geschikt voor 12 personen. Het heeft een ruime keuken met alle wenselijke apparatuur, zoals een koel- en vrieskast, afwasmachine etc. Verder een woonkamer met ned.tv, dvd-speler en radio-cdspeler. Er zijn 2 luxe badkamers, een extra toilet en een wasruimte. Er zijn 6 ruime slaapkamers met zitje en hangkast.

Lees alles over dit huisje »
abricots

Het Maison des Abricots,

ingericht voor 4 personen, is een gezellig huisje met een oud en knus karakter; oude dikke stenen muren met balkenplafond en kachel. Een eikenkeuken grenzend aan het woonvertrek. Boven bevinden zich de badkamer en de slaapvertrekken, waarvan 2 bedden op de royale overloop.

Lees alles over dit huisje »
poires

Het Maison des Poires,

is ingericht voor 6 personen en kenmerkt zich door de gezellige open haard. Buiten is er een broodoven aangebouwd, die vroeger natuurlijk dienst heeft gedaan. Het heeft een ruim woonvertrek met keuken, gemaakt van eikenplanken en oude franse wasbak. De badkamer is beneden en boven zijn 2 slaapvertrekken.

Lees alles over dit huisje »
pommes

Het Maison des Pommes,

is ook ingericht voor 6 personen en heeft de ingang aan de binnenplaatskant. Het woonvertrek heeft de bekende franse rode tegeltjes op de vloer. Het heeft ook het keukengedeelte aansluitend en een houtkachel. Boven zijn 2 slaapkamers en een ruime overloop met zitje, tv en nog 2 bedden. Ook deze slaapkamers hebben een open karakter.

Lees alles over dit huisje »
figues

Het Maison des Figues,

Dit appartement is gevestigd op de voormalige hooizolder van de oude boerenschuur op les Bergeries….Het is een genoegen om onder de oude balken van de nok te logeren en uit te kijken over de binnenplaats en omliggende weilanden. Het heeft een eigen entree en een open karakter. De leefruimte met zithoek, eethoek en open keuken is ruim opgezet. Dit appartement is geschikt voor 4-6 personen. Beneden heeft u aan de binnenplaats een gezellig zitje. Er is een barbecue beschikbaar.

Lees alles over dit huisje »
Framboises

Het Maison des Framboises,

Dit appartement is gevestigd op de voormalige hooizolder van de oude boerenschuur op les Bergeries…. Het is een genoegen om onder de oude balken van de nok te logeren en uit te kijken over de binnenplaats en omliggende weilanden. Het heeft een eigen entree en een open karakter. De leefruimte met zithoek, eethoek en open keuken is ruim opgezet. Dit appartement is geschikt voor 4 personen. Beneden heeft u aan de binnenplaats een gezellig zitje. Er is een barbecue beschikbaar.

Lees alles over dit huisje »
overlay

Gastenboek

Als natuurliefhebber in het naseizoen enkele zéér bijzondere waarnemingen kunnen doen! Een aantal grielen in een weiland en de putters op de distels in het avondlicht, verder enkele zeer bijzondere insecten, zoals het vliegend hert en de kolibrievlinder, kunnen bewonderen. Gezellige mensen om ons heen en niks moeten, het toppunt van onze vakantie! Wij komen zeker nog eens terug.

- Jos